Koulutus

Jäsentaloyhtiöille on tarjolla koulutuksia eri teemoista ja taloyhtiöiden ajankohtaisista aiheista. Yhdistys järjestää koulutusta myös asunto-osakeyhtiömaailman perusasioista ja osallistumalla tilaisuuksiin uudet hallitusten jäsenet pääsevät helpommin mukaan oman taloyhtiönsä hallitustyöskentelyyn.

Taloyhtiöiltoja ajankohtaisista aiheista

Taloyhtiön toimintaa koskeviin lakeihin ja muihin normeihin tulee jatkuvasti muutoksia.  Viime aikoina merkittävimpiä suurempia muutoksia on tullut asunto-osakeyhtiölakiin ja pelastuslakiin. Lakimuutoksissa korostuu hallituksen vastuu. Haasteita taloyhtiöille ja sen päättäjille aiheuttaa myös talojen vanhetessa lisääntyvät korjaustarpeet.

Jäsenyys kiinteistöyhdistyksessä avaa taloyhtiöiden hallituksille mahdollisuuden osallistua taloyhtiöiltoihimme, jossa tarjotaan tietoa ajankohtaisista taloyhtiöitä askarruttavista aiheista. Viime vuosina taloyhtiöilloissa on käsitelty mm. yhtiökokousasioita, kunnossapitovastuiden jakaantumista, putkisto- ja energiaremontteja, märkätilakorjauksia ja turvallisuusasioita.

Koulutukset ovat jäsenillemme maksuttomia

Koulutukset kattavat koko maakunnan. Koulutuksia on Jyväskylän lisäksi myös Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella.  Koulutukset ovat keskeinen osa yhdistyksen toimintaa ja vuosittain osallistujia koulutuksissa on yli tuhat.

Taloyhtiön hallituksen iltakoulu

Vuosittain taloyhtiöiden hallitusten kokoonpanoissa tapahtuu muutoksia ja toisaalta pieni kertaus ei vanhoille jäsenillekään ole pahasta. Siksi vuosittain kootaan kaikki keskeisimmät taloyhtiön hallintoon ja hallitustyöskentelyyn liittyvät asiat: päätöksenteko, toimivaltakysymykset, hallituksen ja isännöitsijän vastuut, erilaiset määräajat, korjaus- ja kunnossapitovastuun jakautuminen sekä osakkaiden muutostyöoikeudet ja niistä ilmoittaminen.

Lisäksi iltakoulussa käsitellään palveluiden ostamista ja taloyhtiön talousasioita aina talousarviosta ja sen seurannasta tilipäätökseen asti, johon olennaisesti liittyy tilintarkastus ja toiminnantarkastus. Koulutuksen tarkoituksena on antaa hallitusten jäsenille ja puheenjohtajille valmiuksia hallitustyöskentelyä varten.

Isännöitsijöiden koulutustilaisuudet

Yhdistys järjestää myös jäsentaloyhtiöiden isännöitsijöille ajankohtaiskoulutusta taloyhtiöille tärkeistä aiheista. Usein koulutukset ovat samoina päivinä ja samoista aiheista kuin taloyhtiöillat. Koulutuksemme auttaa isännöitsijöitä hoitamaan jäsentaloyhtiöiden asioita hyvin.

Lisätietoja tulevista koulutuksista:

Start typing and press Enter to search